I OTAKT

iotaktFoto och Copyright: Mikael Wilmarsgård / Photography by Wilmarsgard

Allt har ett slut, så även den här bloggen. Den Sjätte Mannen går till de sälla jaktmarkerna i otakt efter att under några år ha stått stilla och väntat på det oundvikliga slutet. Den Sjätte Mannen kommer att leva kvar som ett kapitel i min historia, en tid då jag själv anser att jag faktiskt nyktrade till och började se på omgivningen och verkligheten som den ser ut. Den Sjätte Mannen var ett nöddop av en blogg som bara hade sin förklaring i en photoshoppad bild på undertecknad och fem före detta partiledare för Moderaterna. Något djupare djup än så fanns inte, inte ens en patetisk vilja att få 101 kilogram ister med grått hår att framstå som något upphetsande med URL:en 6mannen.se.

Den Sjätte Mannen var inte speciellt spännande längre, annat än i vissa texter kanske. Bloggens utseende hade passerat ett bäst-före-datum för länge sen och det fanns inget större hopp i att kunna utveckla bloggen till det jag ville. Namnet kunde ha levt vidare, men jag ville ha en nystart på riktigt – ett sista namnbyte efter Tokmoderaten och Sjätte Mannen. Tredje gången gillt. En ny upplevelse, ett nytt utseende och ett nytt namn blev beslutet.

Nu kommer alltså den nya bloggen, den sista bloggen som jag kommer att agera på. Bloggen heter I otakt, något som klurades fram av mig och min underbara webb-sidekick Micke Wilmarsgård. Det är Micke som har byggt den nya sidan, som har tagit de där bilderna på mig som kommer att fungera som bildsättning till både blogg och inlägg framöver. Jag tycker att han har gjort ett fantastiskt arbete, men vi är bara i början av en process där vi nog aldrig kommer att bli klara med finslipning och implementering av nya idéer och påhitt. Det Du ser imorgon på I otakt kommer sannolikt att se annorlunda ut någon månad. Den som står still är dömd till undergång, det fattar till och med jag trots att jag är konservativ i själen. I otakt kommer aldrig att vara i takt med det jag kommer vilja se i min egen blogg.

Namnet I otakt handlar om hur jag ser på mig själv i förhållande till makten, härligheten och de tre statsmakterna. Som konservativ enmanstankesmedja kan man inte vara annat än i otakt med den samhällsförändring som vi lever i här och nu. I förhållande till läsekretsen däremot, så är jag nog mer taktlös än i otakt. De texter som formulerats i den här bloggen kommer att leva vidare I otakt, där har jag ingen annan ambition än att fortsätta i samma spår som tidigare men med målet att alltid utveckla mitt skrivande. Den som står still är dömd till blablabla… ja. ni vet.

Jag hoppas naturligtvis att Du som har läst och följt mig i den Sjätte Mannen följer med över till I otakt och fortsätter att läsa mig där. Vill Du inte så vill jag iallafall tacka Dig för att just Du har använt din dyrbara tid till att läsa mina påhopp, mina skrönor och texter under dessa år. Tack!

Väljer Du att följa med hoppas jag att Du kommer att trivas som en fisk i vattnet med mig plaskandes bredvid, I otakt. Från och med nu så är det där som jag kommer att vara din obalanserade ledsagare genom vår gemensamma verklighet, helt i otakt med andra medier.

Nu kör vi. Välkommen till I otakt!

Vill du stötta min nya blogg, mina nya idéer och nya planer – titta in HÄR.

Bookmark the permalink.

9 Responses to I OTAKT

 1. Jan says:

  Sammanfattning av dagsläget…
  “Liberalism is the ideology of Western suicide.”
  James Burnham

 2. Jan says:

  “We can integrate all religions and races except Islam”
  – Lee Kuan Yew, 1st Prime Minister of Singapore

 3. riga says:

  Vi ses där.
  Sköt om sig.

 4. Rikard says:

  Hej.

  Per Aspera Ad Astra!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Lizette says:

  Klart man följer med!

 6. Kaj Åhlund says:

  Herregud vad du skrämde mig när jag började läsa din blogg!
  Ska 6,e mannen sluta, nej, nej tänkte jag min favorit lägger ner. Nu flyttar jag.
  Sedan nytt hopp, ny Blogg, Tack ska du ha. Du är bara bäst!
  Kaj Åhlund

 7. cpc says:

  Jaa… jag gjorde ett försök att följa med. Men eftersom jag förutom dissident numera också är prepper, komplett med urusel internetuppkoppling, så kom jag aldrig längre än till uppladdningen. Tyvärr.

  Så, tills min glesbygd får fibernät (haha!) så är det tyvärr adjö. Lycka till med otakten. Jag kommer att sakna dina inlägg.

  Give them hell :)

 8. Kristian says:

  We’ll meet again,
  don’t know where, don’t know when …

 9. Spännande ock klart intressant nytt bloggnamn där. Redan vart inne och läst en del. Det är en blogg man gärna länkar vidare till. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *